Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Вінтоник Степан, користувач 1ua
Степан Вінтоник
Тема: Відомі вихідці села

Відомі вихідці села

 

Абрамик Михайло, 1954 р.н. Закінчив Київську аграрну академію. Кандидат наук. Директор Івано-Франківського науково-дослідного інституту агропромислового виробництва.

Болотенюк Степан, 1965 р.н. Має медичну і юридичну освіту. Бізнесмен. Президент НКСС (науково-культурного і спортивного союзу )  «Формула», який має за мету підтримувати обдарованих дорослих і дітей. Він є президентом Української міжнародної академії оригінальних ідей, академік. Займається дослідженням історичного минулого. Одне з його досліджень має назву « Архетип троїстості української народної культури». В ньому автор провів науково-філософське дослідження ознак троїстості людського буття. Проживає у Києві.

Бащук Іван , 1974 р.н. Співак. Закінчив Одеську консерваторію ім. Нежданової. Соліст Одеської Національної філармонії. Проживає у Одесі.

Гордаш Степан, 1970 р.н. Закінчив Львівську спортивну школу олімпійського резерву, а потім Київський інститут фізичної культури і спорту. Майстер спорту з вільної боротьби. Триразовий чемпіон України. Працює тренером з вільної боротьби у ДЮСШ міста Городенка.

Олексюк Григорій , 1938 р.н. Художник. У 1968 році закінчив Львівський інститут прикладного образотворчого мистецтва ( тепер Академія наук). Проживає і працює у Львові. Член Національної спілки художників України. Мозаїки, художні розписи, барельєфи та вітражі, виготовлені художником, красуються на палацах Львівщини, Вінниччини, Молдови та Північного Кавказу. Займається також живописом та малярством.. Мав персональні виставки у Львові та місті Вінніпег (Канада) у 1988 році. У 1991 році брав участь у Всесвітній художній виставці «Бієнам» у Львові.Григорій Степанович допоміг у художньому оформленні каплички у рідній школі і виготовив для неї вітражі. Найвідоміші його картини: «Іван Франко» - 1981 рік, «Вертеп» - 1990 рік, «Гайдамаки» - 1984 рік, «Гетьман Іван Мазепа» - 1991 рік, «Полягли за Україну» - 1990 рік, «Покутянка» - 2003 рік.

Шкварок Іван , 1964 р.н. Художник. Закінчив Косівський технікум художніх промислів, а у 1995 році Санкт- Петербурзьку Державну художню академію в Росії. Проживає у Санкт-Петербурзі. Працює художником-реставратором у Ермітажі. Мав персональні виставки своїх творів у Санкт-Петербурзі, Києві, Франції. Його твори є в Німеччині, США, Канаді, Італії, Іспанії, Франції та Україні.Малює твори на різні теми. Фотографії його творів є у місцевій школі. Найвідоміші картини: «Архімандрит Кирило», «Різдво Христове», «Подорож у часі», « Каскади у Тиволі», «Морський пейзаж», різні натюрморди.

Візінський Микола, 1972 р.н. Художник. Займається художньою ковкою металу. Проживає у Львові. Закінчив Косівський технікум художніх промислів і Львівський інститут прикладного мистецтва. Брав участь у конкурсах ковальського мистецтва у Києві та Празі (Чехія), де займав призові місця. (До речі, під час виконання Гімну України на Першому каналі телебачення його показують при виконанні ковальської роботи).

Олексюк Іван,  1923 -2001 рр. Священник і художник. Малював ікони.

11 серпня 2012


1


  Закрити  
  Закрити